21 Haziran 2009 Pazar

Yüksek Lisans Mülakatlarında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mülakatlar yüksek lisans başvurularının en can alıcı noktalarından biridir. Eğer diğer özellikleriniz (not ortalamanız, ALES puanınız, yabancı dil yeterliliğiniz, bilim sınavı notunuz) çok iyi değilse mülakat performansınız kabul edilmenizde en önemli faktörlerden birisi olabilir.

Bu durumda yüksek lisans başvurularında mülakatlara gereken önemi vermek gerekir. Öncelikle başvurmak istediğiniz bölümle ilgili bölüm hocalarından, ana bilim dalı başkanlıklarından, ya da bölüm asistanları aracılığıyla bilgi alınması gerekiyor.

Bilgi hazırlığının dışında mülakatlara gitmeden mutlaka başvuru yapılacak programla ilgili genel bilgileri, tanımları, kavramları öğrenmek gerekiyor. Örnek vermek gerekirse Yönetim Organizasyon yüksek lisans programı için başvuru yapmak istiyorsanız mülakata gitmeden Yönetim nedir, organizasyon nedir gibi sorulara mutlaka cevap verebilmeniz gerekir.

Mülakatlara giderken kıyafetlerinize de dikkat etmeniz gerekir. Mülakatlarda nasıl giyinilmesi gerektiği ile ilgili ve mülakatlarla ilgili genel bilgilere http://www.yukseklisans.com.tr/mulakat.php adresinden ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin...