23 Haziran 2009 Salı

Yüksek Lisans Başvurularında Özgeçmişler Nasıl Olmalı?

İş başvurularında olduğu gibi yüksek lisans başvurularında da özgeçmiş sizi temsil etme görevini üstlenen bir kağıt parçası olduğundan, bu kağıt parçasına gereken özen ve dikkati fazlasıyla göstermek zorundayız.

Bazen yapılan küçük yanlışlar size kaybettirirken bazen de gösterdiğiniz özen ve hassasiyet sizi avantajlı duruma getirecektir.

İnternette özgeçmiş hazırlama teknikleri ve örnek özgeçmişlerin olduğu onlarca, hatta yüzlerce kaynak var ancak neredeyse tamamı iş başvurularında kullanılabilecek özgeçmişler hazırlamaya yönelik hazırlanmıştır.

Oysa saygıdeğer hocamız Prof. Dr. Canan Çetin'in de belirttiği gibi bir bankaya verilecek özgeçmiş ile yüksek lisans başvurularında verilecek özgeçmiş mutlaka birbirinden farklı olmalıdır.

Yüksek lisans başvurularında hazırlanması gereken özgeçmişlerde nelere dikkat edilmeli?

Öncelikle sizi değerlendirecek olanların iş hayatınızdan çok akademik başarılarınızla ilgilendiklerini unutmayın. Eğer varsa bilimsel yarışmalardaki dereceleriniz, ulusal ya da uluslar arası yayınlarda yer alan makaleleriniz, eğer yeterince yüksekse mezuniyet dereceleriniz ön planda tutulmalı.

Kısa bir önyazı ile yüksek lisansa başvurma amacınız, neler yapmayı hedeflediğiniz, hazırlamayı istediğiniz tez ya da proje konunuzun belirtilmesi özgeçmişinizi ve dolayısıyla sizi bir çok başvuru arasında ön plana çıkartacaktır. Çünkü yüksek lisans başvurularında öğretim görevlilerinin aradığı öğrenciler ne istediğini bilerek gelenlerdir.

Yüksek lisans başvurularında hazırlanması gereken özgeçmişlerin özellikleri ile ilgili detaylı bilgi için: http://www.yukseklisans.com.tr/ozgecmis.php

Türkçe Örnek Özgeçmiş İçin: www.yukseklisans.com.tr
İngilizce Örnek Özgeçmiş İçin: www.yukseklisans.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin...