2 Haziran 2009 Salı

Türkiye Üniversiteleri Tiyatro Şenliği


TÜRKİYE ÜNİVERSİTELERİ TİYATRO ŞENLİĞİ

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetmenliği’nin koordinasyonunda düzenlenen “Türkiye Üniversiteleri Tiyatro Şenliği”, 16 - 30 Mayıs 2009 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Türkiye’nin dört bir yanından 90 tiyatro topluluğunun başvuruda bulunduğu Şenlik’e, 41 tiyatro topluluğu farklı performanslarıyla damga vuracak. Şenlik boyunca oyun gösterimlerinin yanı sıra atölye çalışmaları, söyleşiler, paneller ve özel bir de sempozyum düzenleniyor.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın,ilk ayağını Nisan 2008’de İstanbul’daki üniversitelerin katılımıyla gerçekleştirdiği Tiyatro Şenliği’nin ikinci ayağıolan“Türkiye Üniversiteleri Tiyatro Şenliği” İstanbullularla buluşuyor.

Şenlik, Türkiye’nin farklı noktalarından 41 üniversite tiyatro topluluğunun gösterileri ve zengin yan etkinliklerle 16-30 Mayıs tarihleri arasında, İstanbul’daki çeşitli sahnelerde gerçekleştiriliyor. Üniversitelerarası tiyatro şenliklerinin yaygınlaşması ve İstanbul’u genç tiyatro hareketinin belli başlı merkezlerinden biri haline getirilmesi amacıyla düzenlenen şenlik, üniversite tiyatroları için önemli fırsatlar sunuyor.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetmenliği’nin koordinasyonunda gerçekleştirilen tiyatro şenliği kapsamında, gösterimler ve atölye çalışmalarıyla eşzamanlı düzenlenecek iki günlük bir sempozyum da yapılıyor. Tiyatro eğitimi alanında mevcut sistemi tartışmaya açan, ileriye dönük yapılanmalar üzerine odaklanan sempozyumda sunulan bildiriler kitap haline getirilecek. Etkinliklerin ise şenlik boyunca gençler tarafından çıkartılacak “Sahne Kapısı” adlı günlük bir gazeteyle belgelenmesi sağlanıyor.

2010 yılında “Avrupa Üniversiteleri Tiyatro Şenliği” olarak gerçekleştirilecek etkinliğin, Avrupa ve Türkiye’deki üniversitelerde faaliyet gösteren tiyatro topluluklarının oyunlarına ev sahipliği yapması planlanıyor.

Ayrıntılı Bilgi İçin:

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı / Halkla İlişkiler ve Etkinlik Direktörlüğü / 0212 377 02 00

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin...