18 Haziran 2009 Perşembe

Yüksek Lisans Başvuru Koşulları


Lisans eğitimini bitirdikten hemen sonra ya da iş hayatına atıldıktan sonraki yıllarda yüksek lisans eğitimi almaya karar verebiliyoruz. Bazen etiket amaçlı, bazen kendimizi geliştirmek bazen de alan değiştirmek ya da daha farklı sebeplerle verdiğimiz bu kararın sonrasında bizi yorucu ve kapsamlı bir araştırma dönemi beklemektedir.

Öncelikle neredeyse yılın her ayı yüksek lisans başvurusu yapabileceğimizi belirtelim. Sene içerisinde
güz ve bahar dönemleri olmak üzere senede 2 kere yapılan yüksek lisans başvuruları üniversitelerin tarihlerini kendileri belirlemeleri sebebiyle çok geniş bir başvuru tarih aralığına sahiptir.

Başvuru tarihlerini takip ettikten sonra yapılması gereken eğer girmediyseniz
ALES sınavına girmek ve YÖK tarafından belirlenen minimum 55 puan almak gerekir. ALES sınavından sonra başvuracağınız bölüme göre değişen başvuru belgelerini tamamlamanız ve bir takım sınavlara girmeniz gerekmektedir.(ALES Başvuru İşlemleri: http://www.yukseklisans.com.tr/alesbasvuruislemleri.php )

Yeterli
ALES puanı ile birlikte talep edilen önemli koşullardan biri de yeterli lisans derecesidir. Bir çok üniversite başvuru yapacak adaylardan minimum 70/100 ya da 2.5/4 not ortalaması istemektedir.

Başvuru koşulları ile ilgili detaylı bilgilere: http://www.yukseklisans.com.tr/yukseklisansbasvurukosullari.php adresinden ulaşabilrisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin...