18 Şubat 2010 Perşembe

e-MBA mi Yapsam MBA mi?

Aslında genelde birçok kişi üniversiteye giderek derslere katılmak, oradaki havayı solumak, insanlarla tanışmak ve benzeri gibi sosyal etkilerinden dolayı örgün eğitim olarak adlandırılan ve okula gidip derslere gitmeyi gerektiren eğitim türünü, bilgisayar başında yapılan eğitime göre daha fazla tercih eder.

Ancak çoğu zaman üniversite bittikten sonra işe başlama vb. gibi koşullardan dolayı eğitime ayrıca zaman ayırmak güçleşmektedir. Lisans eğitimi bittikten sonra, meslek sahibi olmanın ve belki de zorunluluktan kaynaklanan çalışma gerekliliğinin getirisi olarak birçok kişi master eğitimi almak istemesine rağmen işe başladıkları için bu eğitimi alamıyorlar.

Teknolojik gelişmelerin hayatımızın birçok alanında sağladığı kolaylıklara paralel olarak burada da karşımıza geçmişte olmayan bir fırsat çıkıyor: "Uzaktan Eğitim"

Uzaktan eğitim ülkemizde önceleri çok uluslu şirketlerin ve son zamanlarda da üniversitelerin yatırımlar yapıp uygulamaya aldığı bir eğitim çeşididir. Kısaca özetlemek gerekirse; derslerin online olarak takip edilebildiği ve sadece final sınavları için okula gitmeniz gereken bir eğitim biçimidir.

Mobil teknolojiler, bu eğitim türünün popülaritesini ve verimliliğini önümüzdeki yıllarda çok daha arttıracaktır. Yakın zamanda birçok kişinin smartphone, 3G, ipad gibi araçlara ve imkanlara sahip olacağını düşünürsek, online eğitimin sağladığı kolaylıklar daha yüksek seviyeye çıkacaktır. (bkz: Uzaktan Eğitim Ücretleri)

Başlığımıza dönersek "e-MBA mi yoksa MBA mi yapmalıyım?" sorusuna kısa ve net olarak şöyle cevap verebiliriz:

İmkanınız varsa, örgün eğitimi tercih ederek sosyal bir platformda bulunmayı yani MBA yapmayı seçin. Ama imkanınız yoksa, yani işiniz ya da başka herhangi bir sebepten dolayı derslere gidip, bir yüksek lisans eğitimini takip edemeyecek durumda iseniz, uzaktan eğitimin sağladığı imkanlar ile ve kendi çabanızı da katarak aynı seviyede ve kalitede bir MBA eğitimini online olarak da alabilirsiniz.

Birçok üniversitenin e-MBA diplomaları ile MBA diplomaları arasında hiçbir farkın bulunmadığını da hatırlatmış olalım.

2010 MBA ve e-MBA başvuruları için yukseklisans.com.tr tarafından hazırlanan "2010 Yüksek Lisans Rehberi'nde" üniversitelerin MBA ve e-MBA programlarının hocaları ile yapılmış röportajlar ve başvurularda ihtiyacınız olacak bilgilere ulaşabilirsiniz. (2010 Yüksek Lisans Rehberi)