24 Ekim 2009 Cumartesi

2009 ALES Sonbahar Sınavı


15 Kasım 2009 Pazar Günü
yapılacak olan 2009 Sonbahar ALES Sınavı için geri sayım başladı. Genel kültür ve genel yetenek sorularından oluşan ALES sınavından yüksek puan alabilmek için kısa zaman içerisinde yapılabilecekler ile ilgili bir çalışma sunalım:

1- Öncelikle
ALES Sınavının yapısı ile ilgili bilgi edinin. Yani sınava gitmeden önce nasıl bir sınavla karşılaşağınızı, sınavın süresinin ne kadar olduğunu, hangi bölümlerden oluştuğunu ve her bölümde kaçar soru sorulduğunu bilerek gidin.

ALES Genel Bilgiler

2- En son yapılmış sınavdan başlayarak mümkün olduğunca
önceki yıllara ait ALES sınavlarını çözün. Bu sınavları çözerken gerçek bir sınav ciddiyetiyle ve sınav süresi içerisinde çözmeye çalışın. Üniversite eğitimi süresince test usulü ÖSS tarzı sınav sistemlerinden uzak kalındığı için yıllar sonra böyle bir sınava girmek acemilik, panik ve dolayısıyla başarısızlığa sebep olabiliyor. Bunu aşmanın en kolay yolu, önceki yılllara ait ALES sınavlarını çözmektir. Fakat bu sınavları gerçek bir ALES sınavı ciddiyetiyle çözmeniz gerekir.

Geçmiş Yıllara Ait ALES Sınavları
ALES Hazırlık Kitapları
ALES Kursları

ALES Sınavının yüzlerce farklı disiplinden gelen öğrencilere uygulanan ortak bir sınav olduğunu düşünürseniz sınavda bilgi sorusunun sorulamayacağını tahmin edebilirsiniz. Sınavda sorulanlar genel yetenek ve genel kültür ile alakalı ve belirtilen sürede bitirilebilmesinin başarıyı yüksek oranda etkilediği bir sınavdır. Sınava kısa günler kala bile hiç olmazsa geçmiş yıllara ait soruları çözerseniz alacağınız puanı önemli ölçüde yükseltebilirsiniz.

ÖSYM ALES 2009 İlkbahar Sayfası

ÖSYM 2010 Sınav Takvimi

20 Ekim 2009 Salı

ALES Sınavı - Forum

www.yukseklisans.com.tr sitesinin forum bölümünde ALES başlığı altında ALES Sınavı ile ilgili daha önceden sorulmuş sorular ve cevaplarını bulabilir, ALES ile ilgili merak ettiklerinizi sorabilir site yöneticilerinden ve site kullanıcılarından cevaplar alabilirsiniz.

2009 Sonbahar ALES Sınavının yaklaştığı şu günlerde ALES Sınavı ile ilgili hazırlıklar da hızlanmaya başladı..

2009 Sonbahar ALES Sınav Tarihi: 15 Kasım 2009 Pazar Günü